Hvad kan parterapi gøre for dit forhold?

I det 21. århundrede er roller og samlivsformer i et forhold under konstant forandring. Dette kan være hårdt ved et parforhold, når der ikke bliver fokuseret på hinandens behov. Parterapi er et værktøj, der kan bruges, ikke kun for parforhold i nød, men også i succesfulde forhold. Dette er fordi, det er lettere at arbejde med et forhold, hvor begge parter stadig vil være sammen. Parterapi giver en mulighed for at have et ”safe space”, hvor der skal arbejdes på de fejl og mangler, som skulle være i et forhold. Det kan være parterapi Østerbro eller i Viborg, det er som så lige meget.

Kommunikation er essentielt

Konflikter er uundgåelige i et parforhold, derfor kan parterapi Østerbro være givende. Der vil være uenigheder, og det er her et parforhold kommer på prøve. Hvordan får man afklaret den her uoverensstemmelse? Det er derfor, at kommunikation i et parforhold er så utrolig vigtigt. Hvis den ene af parterne har et problem, men vælger at vise det på en non-kommunikativ måde, vil der skabes mistillid, og en dybere konflikt vil skabes. En parterapeut vil være en mediator, der kan afklare disse usunde vaner, der skulle være mellem parterne, i forhold til deres kommunikative evner. En parterapeut har masser af strategier og råd, der kan tilpasses til alle forhold.

Træn i at være sammen

Da man i sin tid valgte at være i et forhold, var det en selvfølge, at man altid ville være sammen. Det at være sammen er dog ikke bare ligetil, det skal trænes. Når man efterhånden har været sammen i flere år, kan man ende med at tage det for at være sammen. Hos en parterapeut kan man træne det at være sammen, på en god måde. Dette vil genskabe gløden i parforholdet, så man kan komme tilbage til det sunde forhold, man engang havde.