kontorstol baekkenbund

Forebyg mod smerter i ryggen fremfor efterbehandling

Råd mod ondt i ryggen

Problemer med din ryg – Smerter eller stiv i ryggen! I denne artikel får du tips og tricks til hvordan du nogle gange ville kunne slippe udenom rygsmerter. Denne artikel er ikke en akademisk eller videnskabeligt funderet artikel, men snarere husråd og udtryk for almindelig sund fornuft. Så brug ikke artiklen som en evidens artikel, men som tips og tricks du eventuelt kan bruge i dit daglige liv!

Rygsmerter nej tak – her er der tips

Følgende kan nogle gange hjælpe ved smerter i ryggen:

  1. Brug din krop aktivt når du har fri
  2. Brug din krop mere fysisk på arbejdet – for personer med arbejde ved kontorpladser så kan hæve sænkeborde være en rigtig stor hjælper til at bevæge sig mere (det kan du finde mere info om her i den store guide til hæve sænkeborde)
  3. Træn dine rygmuskler – læs mere om træning af ryg her hos iForm.dk
  4. Styrk din mave – det kan du læse blandt andet læse om her hos Aktiv Træning
  5. Træn din bækkenbund med bækkenbundsøvelser – Det kan du blandt andet gøre med her
  6. Undgå forkerte løft – Det kan du finde meget mere information om her hos HK
  7. Lav muskelpumpeøvelser
  8. Sid ordentligt – Det handler om at bevæge sig mens man sider læs mere her hos DR og Guiden til ergonomiske kontorstole

Stiv ryg derefter rygsmerter

Når du oplever stiv ryg, så er det et tegn på der er rygsmerter på vej. Så det er et vink med en vognstang, hvis du er ved at få stiv ryg. Så er det bare med at komme igang med at bevæge sig, og laver øvelserne ovenfor. Så vil du på den måde kunne slippe for at få ondt i ryggen
Er du i tvivl om hvordan du skal håndtere din ryg, stivhed og eventuelle smerter, så kontakt din fysioterapeut. De har en uddannelse og erfaring i at assisteremed ryggen og hvad der ellers kunne være galt.

Vi anbefaler i øvrigt du også tager et kig på følgende sider: