motoriseret

Benyt København som et nyt sted

For 3 dage siden var jeg en tur nede og spise i på en restaurant i Kødbyen sammen med en ven.

Massevis af mennesker passerede mig hele tiden på el-løbehjul og vejene var fyldte med elektriske cykler og fulde mennesker.Indledningsvist blev jeg noget a la en stram tante, og ville mest af alt helst irettesætte alle dem her, der lavede de her ldit for smarte ting i min verden. Det var særligt de unge mennesker der kørte rundt på løbehjul, men hvordan kunne de have råd til det. Jeg spurgte en mand i mørkt tøj og med hætte, og han var så sød at forklare at han havde lejet den og slet ikke ejede den. Faktisk sagde han, at han kørte gratis da han havde fået en rabatkode.

Jeg noterede mig hurtigt at de fleste el-løbehjul hed Lime, Wind, Circ eller Voi. Inspireret af de unge mennesker tænkte jeg, at hvis de kunne så kunne jeg i hvert fald også! Jeg fandt faktisk ret nemt en app dvs et program på min smartphone som kunne benyttes til nogle af de her løbehjul. Og rigtig nok man kunne anvende en kampagnekode. Så jeg tog mobilen og søgte på rabatter til wind, som var den app eller det software jeg havde fået ind på min telefon.

Det tog ikke lang tid så kørte jeg rundt i København på et motoriseret løbehjul uden at betale en eneste krone, da kampagnekoden virkede fint. Der er flere steder på nettet hvor de havde rabatkoder til el-løbehjul men der hvor jeg fandt en rabatliste, der var der også en del andre sjove rabatkoder man kunne bruge. Det var faktisk en pænt stor oplevelse!

Se, sans og oplev CPH

Men en muse i ryggen begyndte jeg at tænke oplevelser i det urbane rum i en radikalt ny form. Jeg parkerede derfor min bil i gåafstand med en ny ParkMan rabatkode, hvilken jeg også havde været så smart at finde online. Herefter gik jeg over til den skaterpark som du kan finde i Fælledparken – du ved tæt på Rigshospitalet og børnenes vandlegeplads i Fælledparken. Jeg havde fornøjelsen at prøve at køre på de hersens inliners, som er en slags rulleskøjter. Inliners er karakteriseret ved kun at have en række hjul. Det er derfor de hedder inliners. Det er sjovt, men det er også svært! Så trods at jeg var pakket ind med alt det beskyttelsesgrej jeg kunne finde præsterede jeg alligevel at tage en tur på rumpetten.

En af grundene var, at jeg lige skulle prøve den lille rampe, og da jeg nåede til den,, så var der ikke mere mod tilbage og jeg panikkede og endte med benene i vejret og rumpen i jorden.

Herefter var der et par unge fyre der råbte på mig om jeg ikke kunne tænke mig at være med i deres spil da de ikke selv var nok til at starte en kamp. Det kan være du allerede kender spillet, som er noget der hedder floorball. Det går i korte træk ud på at løbe rundt med hockeystave og skyde efter mål, og i hvert fald tror jeg at fyrene på det hold, som jeg spillede med på fortrød at jeg kom på deres hold. Vi fik i hvert fald smæk, som det vist hedder men det var sjovt at prøve sportsgrenen floorball.

Jeg er blevet så inspireret, at jeg nu har sat mig for at prøve følgende: At sende pile afsted med flitsbue for at udleve middelalderlivet i det hektiske moderne storbyliv, hoppe rundt og udnytte kroppen med parkour og Streetmovment på Vesterbro, prøve at anvende hardball våben udendørs på Skovbanen i Taastrup og nå ja så skal jeg også lige lære at gå på vandet i bobler med WaterBallz på Østerbro.